Skip to main content
Home » Gaming » The sky is the limit!
Gaming

The sky is the limit!

abid-raja
abid-raja
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja. Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet

Politikken fungerer aller best der den gir mennesker muligheten til å følge sin drivkraft. Derfor har vi i Kulturdepartementet en offisiell spill-strategi som vi følger, og som forhåpentligvis vil bidra til å gjøre spillbransjen enda større på sikt.

Det har vært viktig for regjeringen å legge til rette for dataspillpolitikk der det allerede finnes sterke miljøer, som blant annet i Bergen og Hamar. Slike etablerte miljøer er med på å utvikle dataspillbransjen. Så skal vi selvsagt ikke bare støtte oppunder byene, men også se til at jenter og gutter over hele landet får oppleve at det er mulig for dem å prøve seg i dataspill, enten det er som e-sport eller utvikler. Geografi skal ikke være en nødvendig hindring.

Håper å bidra

Vi ønsker å øke anerkjennelsen av dataspill som et kunst- og kulturuttrykk. For spillere begynner det å bli «big business» internasjonalt med store pengepremier i konkurranser. Her til lands har vi noen av verdens beste spillere, og det er vår jobb å heie dem fram og muliggjøre deres utvikling.

For at regjerningen støtter utviklingen i den norske spillutviklingen er minst like bra for Norge som nasjon som det er for bransjen i seg selv. Regjeringens politikk kan forhåpentligvis bidra til å profesjonalisere enda mer, blant annet ved å gjøre det enklere å vite hvor man skal henvende seg, hvor man kan søke om midler for å vokse. Derfor har Norsk Filminstitutt blant annet fått et utvidet ansvar for kunnskap og statistikk om bransjen og markedet, og for kompetanseutvikling i bransjen.

Enorme muligheter

Dette er en bransje i eksponentiell vekst, og mulighetene innenfor spill er enorme. Det blir derfor viktig å fremover løfte frem de ulike aspektene ved spill slik at vi kan få en bredere forståelse for at spill rommer flere ulike ting. Dataspill er en kunstform, både når det kommer til utvikling og spilling, men dataspill er òg en fritidsaktivitet som gir glede og felleskap til både gutter og jenter, unge som eldre.

Vi skal satse på de spillerne som er skikkelig, skikkelig flinke og alle gründerne som utvikler fantastiske dataspill som vekker internasjonal oppmerksomhet, og jeg gleder meg til å følge utviklingen i bransjen videre.

Av Abid Q. Raja (V), Kultur- og likestillingsminister

Next article