Home » Gaming » Setter gaming på CVen
Sponset

Manpower oppfordrer nå kandidatene sine til å sette spillerfaring opp som eget punkt på CVen. Årsaken er at spillerfaring ofte medfører at de som gamer opparbeider seg en del positive egenskaper som kan være overførbare til andre områder.

– Vi mener at gaming bidrar til at man tilegner seg positive egenskaper som er overførbare til arbeidslivet, og derfor oppfordrer vi kandidatene våre til å ta med gamingerfaring på CVen sin. Når du driver med gaming trener du kognitive ferdigheter som lærings- og reaksjonsevner, samt sosiale ferdigheter. Egenskaper som disse kan du få bruk for i nesten alle jobber, og det er derfor gamingerfaring er så verdifullt, sier Emilia Styka, som er rekrutteringskonsulent i Manpower.

Egne erfaringer

Som tidligere gamer selv har Emilia mange egne erfaringer, og vet godt hvorfor gaming kan være positivt. Blant annet nevner hun engelskkunnskaper.

– Du lærer jo egentlig ganske mye engelsk på skolen, men allikevel er det mange som aldri blir helt komfortable med å bruke muntlig engelsk. Når du gamer med andre, så kommuniserer du som regel bare på engelsk, og kommunikasjonen pleier å være både rask og tydelig. Det bidrar til å styrke språkkunnskapene i vesentlig grad. Selv gikk jeg igjennom en ganske stor forandring på dette området og ble mye mer komfortabel med å bruke språket enn mange av mine jevnaldrende, forteller hun.

avatar

Emilia Styka

Rekrutteringskonsulent i Manpower

I enkelte spill lærer man både å samarbeide og å koordinere større grupper til felles innsats. Deltakerne kan være fra mange forskjellige land over hele verden. Derfor er det mange faktorer, som for eksempel ulike tidssoner, som man må ta hensyn til.

– Når du spiller må du alltid se etter alternative løsninger for å gjøre det godt. Å møte problemstillinger på den samme måten er også veldig nyttig i arbeidslivet. Mange gamere utvikler også en sterk teknisk interesse og forståelse siden de er helt avhengige av at utstyret deres fungerer som det skal. Jeg merker at jeg lærer nye systemer mye raskere nå, enn jeg gjorde tidligere. Jeg kjenner også til en kandidat som fant utdanningsretningen sin på grunn av gamingen. Han startet med å bygge sine egne gaming-PC-er, og nå er han i ferd med å bli ingeniør, smiler Emilia.

Noe som foregikk på gutterommet

I mange år var det mange som forbandt gaming med ungdom som nærmest kastet bort tiden sin og brukte time etter time på dataspill. Holdningene er imidlertid i ferd med å snu. Enkelte videregående skoler tilbyr nå for eksempel undervisning i gaming. Det viser seg at faget bidrar til å skape mestringsfølelse hos en del unge som tidligere følte at de falt utenfor i mange situasjoner, og kanskje særlig på skolen. E-sport som toppidrett er blant studieretningene som elevene kan velge. I tillegg til å utvikle spillferdighetene skal elevene også lære mer om kosthold, livsmestring og være med på fysisk trening.

Har kommet for å bli

Det er normaliseringen og nytteverdien av spillerfaring som Manpower har plukket opp da de i fjor høst startet kampanjen der de oppfordrer søkere til å sette spillerfaring på CVen sin. Hittil har cirka 3 500 registrert gaming på CVen hos Manpower, og flere unge mennesker har fått jobb på bakgrunn av spillerfaring. Hos Manpower er de sikre på at gaming har kommet for å bli, og at det nå var på tide med en øyeåpner som viser at gaming er lærerikt og har stor overførbarhet til jobblivet.

Av Tom Backe, [email protected]

Neste artikkel