Skip to main content
Home » Gaming » Et kontinuerlig fokus på utvikling
Gaming

Et kontinuerlig fokus på utvikling

Spillexpo
Spillexpo
Foto: Frederik Garshol

Spillexpo er den eneste spillmessen i Norden som øker i antall besøkende, og ønsker å fortsette den gode trenden.

– Vi skal bestandig være Norges største, beste, og viktigste spillmesse. Vi skal inkludere alle, uansett hva de gjør innenfor gaming; være seg indieutviklere, cosplayere, musikkprodusenter, skoler og utdanning, elite-gamere og YouTubere, sier Julius Solheim, gründer og deleier av Spillexpo.

Spillexpo høstet suksess allerede under deres første event i 2012 med litt over 9000 besøkende. Siden har de økt jevnt og trutt, og hadde 18 250 besøkende under fjorårets messe. Målet for de neste årene er å passere 20 000 besøkende, noe både Solheim og messesjefen, Erling Løken Andersen, tror er fullt mulig.

Stor suksess i Norge

At Spillexpo har blitt Norges viktigste spill-arena skyldes flere faktorer og grunner. De gir blant annet ut «Elev & Studentkalenderen» til videregående skoler og høyskoler, hvor elever og studenter kan lese om de feteste tilbudene, og de mest attraktive reklamene tilpasset ungdommen.

– 225 000 ungdommer over hele landet får denne kalenderen gratis i hånda hver høst. I tillegg har Spillexpo lansert en Elev- og Studentkalender-app, som drøyt 230 000 ungdommer har lastet ned. Dette gir dem en fantastisk markedsføringskanal mot målgruppen som er ungdom fra 15 til 25 år, sier Løken Andersen, og legger til:

– Dette kombinert med at Spillexpo også har et eget eventselskap, gjør at de sitter med et kontaktnett mot viktige bransjer som film- og musikkbransjen, elektronikk, høgskoler, universiteter og folkehøgskoler, og mat og drikke. Dette bidrar til et bredt spekter av store og små utstillere, samt partnere.

Utvider e-sportsatsingen i 2019

I 2018 satte Spillexpo i gang en stor Fortnite-turnering som ble en stor suksess. Vinnerlaget fikk med seg en pengepremie på 100 000 kroner, og over 2000 mennesker fikk med seg finalen, noe som ga mersmak for Solheim, og resten av gutta bak Spillexpo.

– Vi hentet inn vår gode venn og partner Joachim Haraldsen, samt hans Octagon-lag (N47), som er et av verdens beste Fortnite-lag. De bisto oss i planlegging og gjennomføringen av turneringen, hvor vi inviterte kjente gamere, YouTubere, og utenlandske lag. Vi hadde også en egen kvalifisering for besøkende, hvorav to av lagene som kvalifiserte seg kom langt i turneringen. Turneringen i år skal bli enda større, så det er bare å følge med på Facebook og Instagram, hvor vi kontinuerlig vil oppdatere med nyheter frem mot messen i november, sier Solheim.

I samarbeid med Santander og Norges Fotballforbund arrangerte Spillexpo en stor FIFA-turnering i fjor. Vinneren vant billetter til en Manchester United-kamp, og fikk signerte drakter.

– Det er hyggelig for oss å konstatere at også dette ble en suksess med over 1000 tilskuere på finalespillet. Suksessen vi hadde med disse to turneringene gjør at vi i 2019 kan utvide med en ny stor e-sport-scene. Vi får da to hovedscener; en med fokus på FIFA i samarbeidet med e-sport-landslaget, Norsk Toppfotballs nyoppstartede Eserien med lag fra Eliteserien og OBOS-ligaen, og en med fokus på andre spill som CS:GO og Call of Duty. Scenen vil også bli benyttet til våre store cosplay-konkurranser og foredrag, fortsetter Solheim.

En samleplass for gamere og YouTubere

At kjente gamere og YouTubere deltar på Spillexpo, er i følge Solheim en selvfølge. Prebz & Dennis og Noobwork møtte sine fans for første gang under Spillexpo i 2013, og under fjoråret messe fikk Lloyd & Sara – Norges største Fortnite-YouTubere sitt store gjennombrudd.

– Vi hadde også med oss verdensmesteren Johannes Høstflot Klæbo, som spilte Fortnite mot Noobwork. En annen verdensmester med navn Karsten Warholm spilte med gutta i Norwegian Thunderboys. Felles for idrettsutøvere er at ekstremt mange av dem er glad i gaming, sier Solheim.

Med all utvidelse i planene for Spillexpo, vil også messen vokse i størrelse når arrangementet går av stabelen 1.-3. november. 7000 kvadratmeter blir til 10 000 kvadratmeter, og vil i år, som i fjor, bli arrangert på Norges Varemesse på Lillestrøm.

–  Vi har også mange andre nyheter på trappene, blant annet en større Star Wars-avdeling. Vi kan nå slå fast at Spillexpo er større i antall kvadratmeter enn Stockholm Comicon, som er vår største konkurrent i Norden. Vi er også i ferd med å vokse på e-sport, så Spillexpo 1.-3. november 2019 skal bli svært spennende, avslutter Solheim.

Next article