Home » Gaming » Samarbeid nøkkelen bak prestisjepris
Gaming

Samarbeid nøkkelen bak prestisjepris

Tanknarok
Tanknarok
Tanknarok ble kåret til beste studentproduksjon under spillbransjens "Oscar" i 2018. Foto: Polyblock Studio

7. desember 2018 vil stå igjen som en merkedag for Tom-Espen Andersen, Thomas Nilsen, Martin Lien og Aurora Hinz. De fire tidligere HINN-studentene stakk av med prisen for beste studentproduksjon under spillbransjens «Oscar» med Combat 2018, som nå har skiftet navn til Tanknarok. Nå er galla i Los Angeles skiftet ut med hardt arbeid som del av spillklyngen Hamar Game Collective.

– For oss var dette et skikkelig løft å få så tidlig i karrièren. Nå har vi kommet på radaren til mange i bransjen, og fått henvendelser fra større firmaer. I tillegg har vi fått mye omtale i sosiale medier, med mange gratulasjoner. Dette var stort for oss, sier Martin, som gikk bachelor i spillteknologi og simulering.

Samarbeid på tvers av studier

Han gikk i samme kull som Thomas på bachelor i spillteknologi og simulering, mens Tom-Espen og Aurora gikk bachelor i animasjon og digital kunst. Bacheloroppgaven ved de to studiene er en pilotproduksjon, der arbeidet foregår i team som kan gå på tvers av de to studiene.

– Det at vi var fire studenter fra to ulike fagretninger var en styrke i arbeidet siden vi hadde ulik kompetanse fra de to fagretningene. Slik jobbing på tvers håper jeg det blir mer av for fremtidens spillstudenter, sier Tom-Espen.

Har etablert eget selskap

Tre av de fire studentene bak den opprinnelige studentproduksjonen valgte å fortsette arbeidet etter studietiden. De dannet Polyblock Studio, og deler lokaler med Hamar Game Collective som har etablert seg som kanskje den sterkeste klyngen av spillutviklere i Norge. HGC består av elleve bedrifter fordelt på 35 personer, som alle jobber med spillutvikling.

– Vi fikk så mange gode tilbakemeldinger underveis i arbeidet med bacheloroppgaven. Derfor ønsket vi å følge opp konseptet, og dannet med det vårt eget spillstudio. Spillmiljøet i Hamar er ledende i Norge, og her sitter vi sammen med folk som har masse erfaring. Det er mye som skjer i disse lokalene som er unikt i Norge, sier Thomas.

Lanseres i fjerde kvartal

I disse dager jobber de med å ferdigstille spillet, som i første omgang utvikles til PC. Fremtiden ser lys ut, selv om de ikke har konkrete planer utover å lansere spillet mot slutten av året. Nå jobbes det blant annet med å få på plass online-spilling, samt generelt innhold.

– Vi jobber nå mot lansering. Vi har andre konsepter i tankene, men det får vi ta etter hvert, sier Tom-Espen, som sammen med sine tidligere medstudenter og nå kolleger, har følgende råd til fremtidige spillstudenter:

– Vær flere om å lære. Det er jobbing man lærer av, spesielt i denne bransjen. Det holder ikke bare å gjøre minstekravene i form av oppgaver på skolen. Du må gjøre noe ekstra, være kreativ og ha motivasjon til å skape noe. Da kan du også forme og skape din fremtidige arbeidshverdag, avslutter de tre.

Av Håkon Boye Bergum

Neste artikkel