Skip to main content
Home » Gaming » Endelig tilbake i påskehytta
Gaming

Endelig tilbake i påskehytta

Det første som møter deg når du går inn dørene på TG er lyden av musikk som spilles, og mange mennesker som prater og har det gøy sammen. Det er rett og slett en overveldende stemning, sier Mia Marie Bråten, faglederen for crewet Event for The Gathering. Foto: Stian Tørstad

Med drøye 6 000 besøkende over fem dager kommer The Gathering i 2023 endelig tilbake til Vikingskipet med påskens store høydepunkt for spillentusiaster landet rundt.

The Gathering en festival for alle med interesse for dataspill, kreative datadisipliner, cosplay, brettspill, og en haug med andre type spill. Over fem dager i påsken finner folk i alle aldre nye venner som de kan dele sin lidenskap med, sier Mia Marie Bråten, faglederen for crewet Event for The Gathering, også kjent som TG.

Mia Marie Bråthen

Fagleder for Event, The Gathering

– I løpet av pandemien måtte vi dessverre avlyse flere ganger, og vi har savnet å møtes i påskehytta vår. For å være helt ærlig: påsken blir ikke det samme uten alle deltakerne, lydnivået, konkurransene, konsertene og alle de hjemmesnekrede hyllene. Nå er vi utrolig gira for å møtes igjen, og planleggingen er allerede i full gang, sier Bråthen.

Lærerikt for deltakere og frivillige

– Det er helt unikt. Det første som møter deg når du går inn dørene på TG er lyden av musikk som spilles, og mange mennesker som prater og har det gøy sammen. Det er rett og slett en overveldende stemning, sier Bråthen.

I likhet med resten av crewet jobber Bråthen frivillig på festivalen. En gjeng på drøyt 400 mennesker sørger for at deltakerne får oppleve påsken de har ventet på.

– Vi trenger frivillige som vil bli med på å lage en stor opplevelse, og kan friste med vennskap for livet og en post på CV-en som mange arbeidsgivere er nysgjerrige på. Det er lærelysten og gleden over å dyrke og dele interessene sine med andre som driver de fleste av oss. Veldig mange bruker det de har lært til å lage flere arrangementer og klubber lokalt, og det er veldig bra for det kreative datamiljøet og spillkulturen i Norge, sier Bråthen.

– Søknadsskjemaet vårt er åpent nå, for den som føler seg fristet! legger hun til.

Sultne på suksess og karriere

Deltakerne på The Gathering er unge og ambisiøse, og mange trekker også dit for å lære av andre og skape karrieremuligheter for seg selv.

– De har høye ambisjoner. Vi gjorde en undersøkelse for noen år siden, og den viste at over 60 prosent av deltakerne våre har lyst til å etablere eget firma, sier Bråthen.

– Mange lag, firma og høyskoler kommer til oss for å jakte på talent innen de områdene vi leker oss med på TG. Det kan være e-sport og spill, cosplay, eller disipliner som informasjonssikkerhet og hacking, programvareutvikling og digital kunst. TG er bygget på engasjement og kreativ utfoldelse, og det kommer det mange spennende muligheter ut av. Hvert år er det noen som møtes og får åpnet nye dører for sine lidenskaper, og det synes vi er veldig kult.

Med brask og bram

– Nå skal vi tilbake med et skikkelig smell! Vi jobber for fullt med program, opptak av frivillige, og billettsalg, og gleder oss til å se alle komme løpende inn dørene i Vikingskipet igjen!

Next article