Home » Gaming » Veien videre i norsk E-sport
E-sport

Veien videre i norsk E-sport

Foto: Unsplash

E-sport er mer enn bare et spill. Det er en lidenskap, en livsstil, og en mulighet til å utvikle seg som person og samfunnsborger.

E-sport er også en av de raskest voksende næringene i verden, hvor både e-sportutøvere og streamere får bedre rettigheter og forutsetninger for å drive med det de elsker.

Som gamer, utøver og streamer lærer du deg viktige ferdigheter som er nyttig i både sosiale og faglige sammenhenger senere i livet. Du lærer å samarbeide, kommunisere, lede, planlegge, analysere, og løse problemer. Du lærer også å håndtere stress, motgang, og konflikter. I tillegg fungerer gamingverdenen som en sosial møteplass uavhengig av geografiske begrensninger. Du kan møte nye venner, dele interesser, og ha det gøy sammen.

Trygt og inkluderende

Norges E-sportforbund jobber aktivt for en positiv og inkluderende digital kultur. Vi ønsker at gamingverdenen skal være et inkluderende og trygt sted, uavhengig av kjønn, etnisk bakgrunn, livssyn, seksuell orientering, vekt, fysisk utvikling og funksjonshemming. Vi oppfordrer derfor alle til å heve stemmen dersom de opplever at noen utsettes for diskriminering eller trakassering på nett, og bidrar til at spill blir en hyggelig sosial møteplass for alle. Selv om vi fortsatt har en vei å gå, opplever vi at flere og flere tar ansvar, noe som er veldig gledelig.

Regjeringen har i fjor også kommet med en dataspillstrategi, hvor de nevner e-sport som et viktig satsingsområde. De ønsker å støtte utviklingen av e-sport i Norge, og anerkjenne e-sport som en del av den digitale spillkulturen. De vil også legge til rette for at e-sport kan bli en del av den offentlige kulturpolitikken, og bidra til å fremme norsk e-sport internasjonalt. Dette er et viktig steg for å få e-sport til å vokse.

For alle

E-sport er også en flott måte å være aktiv på, både fysisk og mentalt. Det er en stadig økning med idrettslag som tilbyr breddeesport. Dette gir barn og ungdom i hele landet mulighet til å være med på organiserte lag, trene sammen og bli rollemodeller for hverandre. Breddeesport handler om å ha det gøy, lære nye ting, og utvikle seg som spiller og person.

E-sport er for alle, uansett nivå, alder og bakgrunn. Bli med i Norges E-sportforbund i dag, og oppdag alle fordelene med å være en gamer, utøver, og streamer. Du vil ikke angre!

Av Elin Yoojung Moen, President i Norges E-sportforbund

Neste artikkel