Skip to main content
Home » Gaming » Stiller høye krav til landslagsspillerne
E-sport

Stiller høye krav til landslagsspillerne

Santander Arena
Santander Arena
I lokalene på Santander Arena er alt lagt til rette for gode landslagsprestasjoner. Foto: Bildbyrån

NFF setter de samme kravene og premissene som hvilket som helst annet landslag for å utvikle norsk e-sport.

– Vi setter krav til profesjonalitet i alle ledd, noe som inkluderer søvn, kosthold, og generell fysisk aktivitet. Vi krever også at spillerne skal være stolte av å representere Norge, og at de viser ydmykhet overfor rollen de har. På lik linje som de andre landslagene, spesielt de yngre landslagene, setter vi også krav til egen utvikling. Spillerne må ha et ønske om å bli bedre, sier Mats Theie Bretvik, landslagssjef for eFotball.

Viktig hovedpartner

Initiativet som ble startet av NFF i september 2017 har gradvis utviklet seg. Landslaget består i dag av seks unge spillere opp til 22 år, og har sitt eget rom på Ullevaal Stadion hvor de treffes på samlinger for å trene og spille privatlandskamper. Med seg har de Santander som hovedpartner, samt en rekke andre partnere som bidrar med friske midler slik at de kan utvikle seg videre.

– Samarbeidet med Santander er grunnen til at landslaget i dag kan samles flere ganger i året og trene sammen før landskamper. Det at vi får friske midler fra parter som er villige til å være med på å utvikle oss, er nøkkelen til vår suksess, og et uhyre viktig premiss for at vi i dag er et fullverdig landslag på lik linje som våre andre landslag, forteller Theie Bretvik.

avatar

Mats Thele Bretvik

Landslagssjef for eFotball

Anna Berndtsson i Santander forteller at det er flere gode grunner til at de velger å gå tungt inn i e-fotball sammen med Norges Fotballforbund.

– E-sport har av mange blitt sett på som «ødeleggende» for ungdom og idrett. Men sannheten er at mange i e-fotball-miljøet kan ekstremt mye om fotball. Glem chips, brus, energidrikk og hamburgere – skal man hevde seg i e-sport på høyt nivå handler alt om trening, et sunt kosthold og nok søvn. Derfor følger satsingen landslagsmodellen, som vi mener er avgjørende for å lykkes, sier hun.

Knyttet sterke bånd

– Det er et flott og inkluderende miljø innen gaming. Våre landslagsspillere har på kort tid lært hverandre å kjenne, og har allerede opplevd store ting sammen. Da er det klart at man knytter sterke bånd. Slik er det også for andre gamere, uansett om de møtes for å spille sammen, eller om de spiller online med hverandre, sier landslagssjefen, og legger til:

– Jeg tror det henger sammen med hva barn og ungdom bruker tiden sin på. Jeg har selv spilt siden jeg var en liten gutt, og det har bestandig vært en del av hverdagen min. Jeg tror denne satsningen er et resultat av økende interesse for e-sport, og at vi som har spilt lenge har klart å se verdien av det. Hvorfor skal vi ikke være tilstede foran skjermen når vi er tilstede ute på gressmatta?

Av Andreas Aguilera Myrvold, [email protected]

Next article