Home » Gaming » Q&A med Multiguru
Gaming

Q&A med Multiguru

Martin Belgen Isaksen / Multiguru. Foto: Kristoffer Kumar

Hva er Martin Belgen Isaksens beste tips til en rookie i Youtube-gamet, og hva var det egentlig som fikk han interessert i spill?

1. Hva fikk deg interessert i gaming og dataspill?

Helt siden jeg var liten, mer nøyaktig siden jeg var to år gammel, har jeg elsket å spille videospill. Den julaftenen ga nemlig pappa meg Playstation 1. Sannsynligvis var det så han selv kunne spille på den, da jeg ikke en gang hadde utviklet selvbevissthet enda. Men da den kom (selvbevisstheten) begynte jeg å spille spill som Tekken 3, Crash Bandicoot 3 og mye mer. Dette er spill som er ekstra gøy å spille med andre og som jeg fikk gleden av å gjøre med gutta i nabolaget mitt.

Svaret på dette spørsmålet ligger da i ord som: felleskap, konkurranse og strategi. Dette er også ord som i senere tid passer inn i mine typer favorittspill.

2. Hvilke tips vil du gi til en som ønsker å bli YouTuber?

Det viktigste verktøyet du kan ha som, ikke bare YouTuber, men videoskaper, er ønsket om å fortelle historier. Det spiller ingen rolle hva slags kamerautstyr du bruker eller hvilke redigeringsprogrammer som fungerer best. Til syvende og sist er det viktigst å ha fokus på disse tre spørsmålene: Hva er aktuelt akkurat nå? Hvordan forteller jeg denne historien på min måte? Og hva kan jeg gjøre for å få folk til å se denne videoen? Finner du svar på dette, er du forferdelig godt i gang.

3. Hva mener du skal til for at norsk dataspillkultur skal bedres i fremtiden?

Jeg mener i utgangspunktet at norsk dataspillkultur er helt konge, men som i alle type miljøer vil det forekomme ukultur, som mobbing, trakassering og utestengelse. Dessverre er det enkelte som kan bruke gaming som en plattform for å lufte sin egen frustrasjon, og dermed ødelegge den morsomme opplevelsen gaming skal være, for de andre rundt seg.

Husk at vi alle kan være der for hverandre, uansett bakgrunn, kjønn og identitet. Det finnes ingen bedre plass for å ha det gøy i felleskap, enn i gamingverdenen. Om du sitter inne med vonde tanker eller noe som plager deg, kan det være så fint å få luftet hodet for noen rundt deg. Ikke bare er det lettere å fortelle om hva som plager deg i en Overwatch-match, enn face-to-face, men det er så mye sunnere enn å skjelle ut motstanderen din i PUBG i stedet. Husk at vi alle sammen bare er en stor gjeng med nørds som vil ha det gøy med gaming (og forhåpentligvis slå den bossen).

Neste artikkel