Skip to main content
Home » Gaming » Norges mest inkluderende påskehytte
Gaming

Norges mest inkluderende påskehytte

Med drøye 6000 besøkende over fem dager, er The Gathering i Vikingskipet påskens store høydepunkt for spill-entusiaster landet rundt.

– The Gathering er et inkluderende event for alle med interesse for dataspill, cosplay, brettspill, kortspill og en haug med andre type spill. Over fem dager vil deltakere i alle aldre finne nye venner som de kan dele sin lidenskap med, og ikke minst vil deltakerne kunne være på et kult sted i påsken, sier Simon Eriksen Valvik, kommunikasjonsansvarlig for The Gathering, også kjent som TG.

Simon Eriksen Valvik

Kommunikasjonsansvarlig for The Gathering

– The Gathering 2021 er dessverre avlyst, men vi jobber mot å kunne arrangere TG i 2022. Vi savner å møtes i påskehytta vår og for å være helt ærlig: påsken blir ikke den samme uten dere, de hjemmesnekrede og pyntede hyllene, lydnivået og alle bidragene til konkurransene vi arrangerer.

En unik opplevelse

– Vikingskipet er en stor bygning og en arena kjent for idrett. Det første som møter deg når du går opp trappene er lyden av musikk som spilles, mennesker som prater og har det gøy sammen. Det er en unik opplevelse. Hvert eneste år tar jeg med meg foreldre, foresatte og lokalbefolkning for å introdusere dette fantastiske eventet. Fellestrekket for dem alle er reaksjonen deres. Wow! Det er rett og slett en overveldende stemning, sier Valvik.

I likhet med resten av TG-organisasjonen, jobber Valvik frivillig på eventet. Et crew på drøyt 400 mennesker vil se til at deltakere, unge som gamle, får oppleve påsken de alle har ventet på.

Rettferdig billett-system

– Vi er alle like opptatte av at deltakerne skal ha det bra i tiden de er på TG, enten om de er der hele arrangementet eller som dagsbesøkende. Vi har trivselsvakter som går mellom radene for å påse at alle har det bra til enhver tid. Det hender at deltakere sovner i stolene sine. Da vekker vi dem gjerne forsiktig for å høre om de ikke heller vil legge seg ned på madrassen sin så de får en god natts søvn. Det som er så fint og unikt med vårt event er at også deltakerne passer godt på hverandre. Står noen utenfor leken, ser vi gang på gang at deltakere, uansett alder tar ansvar for å inkludere, legger han til.

Billettene til TG drives gjennom et kø-lotteri. Når lotteriet åpnes, kan du melde deg på. Deretter kastes bestillingene opp i luften, og ender opp i en rettferdig kø, slik at du etter tur kan kjøpe den billetten du ønsker.

– Er du sist til å melde deg i lotteriet kan du likevel ende opp som førstemann i køen. Dette har vi gjort for å få et mest mulig rettferdig billettsystem, forklarer Valvik.

Next article