Skip to main content
Home » Gaming » Norges eneste E-sportlinje med kun League of Legends
Sponset

Buskerud folkehøgskole har landets eneste e-sportlinje der det kun spilles League of Legends. Her jobber elevene sammen for å bli gode, og for å vokse både individuelt og som lagspillere.

Linjelærer på e-sport, Sebastian Gsell, eller Boffen som er nicket hans, forteller at det blir et veldig godt samhold i klassen når alle spiller det samme spillet.

– Her sitter vi ikke i hver vår krok og spiller. Alle spiller sammen og hjelper hverandre, sier han.

Sebastian Gsell

med nicket Boffen,
Linjelærer på e-sport

Sebastian har selv vært amatørproff i Norge, og spilt i første divisjon i Telialigaen (nåværende GoodGameLigaen). Nå brenner han for å løfte elevene sine frem.

Mange muligheter

I tillegg til selve gamingen, lærer elevene også om samarbeid, kommunikasjon, markedsføring, trening og kosthold.

– Det er vanskelig å bli proffspiller, og det kreves mye tid, og også en del flaks. Det er ikke bra for verken kroppen eller konsentrasjonen å sitte lenge foran en skjerm. Derfor underviser vi i kosthold og trening. Det kan også gjøre deg bedre i spillet, sier Sebastian, og legger til at de har flere elever som har kommet seg videre innenfor e-sport etter å ha gått e-sportlinjen hos dem.

Syver Saxrud, med nicket Revz, er både elev og manager. Foto: Buskerud FHS

– Vi har hatt elever som har gått rett til både første og andre divisjon i GoodGameLigaen etter ett år på Buskerud fhs. Vi har også en tidligere elev som i dag spiller i Hellas, og vi har elever som holder på med managing og SoMe for e-sport-organisasjoner, sier han.

For det er nemlig ikke bare spiller du kan bli. Kanskje frister det med en karriere som coach, kommentator, manager, grafisk designer eller sosiale medier-ansvarlig. Det hjelper lærerne deg med å finne ut av mens du går på skolen.

Fikk jobb som manager

Syver Saxrud, med nicket Revz, går på Buskerud fhs dette kullet, og har nylig fått seg jobb som manager av Sarpsborg-laget TAE Esports som spiller i førstedivisjon.

– Jeg hadde egentlig ikke så mye tid å bruke på det, men når ballen begynte å rulle, ble det veldig gøy. Og så lærer jeg mye av spillerne på laget. De spiller jo et nivå høyere enn meg, sier Syver som drømmer om å bli proffspiller selv.

Han får mye veiledning av læreren sin, Sebastian, om hvordan han skal utøve managerrollen.

– Han hjelper meg med roller og ansvar, og hva jeg og spillerne kan forvente av en manager, sier han.

Creative Gaming

På Buskerud fhs kan du også prøve deg som spillutvikler på Creative Gaming-linjen.

– På Creative Gaming lærer du ikke bare programmering og koding, men om hele spillkulturen, som spilldesign, cosplay, conventions, og Let’s Plays. Vi drar også mye på spillturer i både inn- og utland, sier inspektør Melissa Hernandez.

Melissa Hernandez

Inspektør

På linjen lager elevene sine egne spill og tester hverandres spill. På messene får alle som kommer innom standen teste spillene til årets elever.

– Vi lærer også mye om markedsføring. Klarer du å markedsføre deg tidlig, kan du være så heldig å bli kapret av agenter. Kanskje ser de en bra historie eller et bra design av karakterene i spillet som de ønsker å jobbe videre med, sier Melissa.

Bli elev på Buskerud folkehøgskole

Ønsker du å søke på Buskerud folkehøgskole, kan du gjøre det her: E-sport: League of Legends eller Creative Gaming.

Søknadsfristen er helt frem til skolestart.

Av Marte Frimand

Next article