Skip to main content
Home » Gaming » Lite søvn og masse gaming
Sponset

Det er overraskende stille til å være over 400 ungdommer i den store salen på Asker Kulturhus. Det eneste man hører er knatring på tastatur og lavmælt snakking her og der mellom lyset fra skjermene.

Laget «T-time» er et av lagene som deltar på LAN-et Infected denne helgen midt i februar. Det består av seks ungdommer fra Asker og Lier. De virker ganske våkne og blide til nesten å ha døgnet. Det hviskes om at én bare har sovet i tre timer, mens en annen kun har fått 20 minutter på øyet. Kanskje er det all te-drikkingen som holder dem våkne?

– Vi, og spesielt jeg, er veldig glad i te, så da vi skulle finne på et navn, ble det T-time, forteller Edvard Elias Garås.

Deltakere på Infected
T-time består av: (f.v) Danick Theodor Bakken, Mina Thai, Henrik Gjul, Max Hjort Milne, Edvard Elias Garås og Nils Astrup. Foto: Marte Frimand

En stor opplevelse

Infected er et av Akershus’ største LAN, og det ble spilt turneringer i Counter-Strike, Rocket League, Super Smash og Minecraft. For de fleste ungdommer, er LAN en stor opplevelse. Men for Mina Thai ble det en ekstra fin helg.

– Jeg har så utrolig dårlig nett hjemme, og det er så irriterende. Når man spiller på lag, og nettet lagger, ødelegger man ikke bare for seg selv, men også for alle de andre, sier hun. Det nikkes ivrig rundt bordet.

– Det er fatalt ikke å ha skikkelig nett. Et halvt sekunds lagging kan gjøre at man bommer når man skal skyte noen, sier te-glade Edvard.

En kjedelig helg for tech

Karl Gustavsen Bøhn er en av ildsjelene bak Infected. Han kan melde om at årets arrangement har gått helt knirkefritt.

– Vi hadde problemer med lav hastighet på nettet tidligere, så i fjor byttet vi over til HomeNet. Det var flere på tech support som hadde HomeNet hjemme. De syns det fungerte så bra, at vi valgte å bytte til det på LAN-et også, sier Bøhn.

Og dermed ble det en kjedelig helg for guttene på tech.

– De har ikke hatt noe å gjøre hele helgen. Ingen feil som måtte ryddes opp i, ler Bøhn.

Karl Gustavsen Bøhn

Karl Gustavsen Bøhn

Ildsjel bra Infected

Foto: Marte Frimand

Gaming er den nye fotballen

Aldri tidligere har så mange deltatt på Infected. Bøhn forteller at gaming blir mer og mer akseptert som en fritidsaktivitet.

– Gaming er den nye fotballen. Tidligere har man argumentert med at alle kan begynne med fotball, man trenger bare en ball. Men nå er det sånn med gaming óg. Alle har internettkobling og de aller fleste har en PC de kan spille på, sier Bøhn.

Men det er ikke like lett å få foreldrene til å sidestille gaming med fotball. 

– Noe som irriterer meg grenseløst, er foreldre som klager på unger som gamer hele tiden. For de skjønner ikke egentlig hva ungene holder på med, sier Bøhn, og oppfordrer foreldre til å sette seg inn i hva gaming egentlig dreier seg om.

Så er det også sånn at det er disse uvitende foreldrene som bestemmer hvilket nett familien skal ha. Og hadde de skjønt hvor viktig en stabil og rask internettlinje er for de unge gamerne i familien, hadde de nok gått for fiberbredbånd fra HomeNet. Akkurat som Infected.

Dette er HomeNet:HomeNet og eierselskapet Global Connect har fiberdekning i over 90 norske byer og hundrevis av tettsteder.

  • HomeNet tilbyr ett av de største nasjonale fibernettene i Norge. Det gir oss muligheten til å utfordre alle på hastighet og innhold.
  • Med fiber fra HomeNet får du full fleksibilitet, vi leverer hastigheten og du bestemmer innholdet.
  • HomeNet leverer bredbåndsløsninger til eneboliger, boligselskaper og nybygg. Over 80 000 kunder har allerede valgt HomeNet som sin leverandør av bredbånd.
Next article