Home » Gaming » Her utdanner du deg innen fremtidens spillindustri
Utdanning

Her utdanner du deg innen fremtidens spillindustri

Foto: Unsplash

Det finnes mange gode alternativer for deg som kunne tenke deg å studere eller jobbe med spill og spillutvikling. Her er tre studiesteder verdt å sjekke ut.

Buskerud Folkehøgskole

Populær utdanning innen e-sport 

Foto: Bygdefotografen/Maria Vatne

Av Eivind Røbekk Hagerup

Som en av de første til å tilby utdanning innen gaming, var Buskerud Folkehøgskole tidlig ute med linjene «E-sport» og «Creative Gaming» allerede i 2014. På «E-sport» er fokuset å tilby Norges ypperste gamere sjansen til å bruke ett år på å følge drømmene sine, trene sammen, og danne lag. Undervisningen fokuserer på samarbeid, kommunikasjon, og taktisk forståelse. Linjen er svært populær, så hvis du ønsker å søke deg inn, bør du allerede være på et høyt nivå i «League of Legends». Læreren vår har god erfaring fra spillet, og har spilt aktivt på lag siden 2013.

Lærer om spillkultur av en av Norges fremste cosplayere

På «Creative Gaming» kreves det kun at du ønsker å utfolde deg selv kreativt, og lære om dataspill og spilldesign. Her fordyper elevene seg i spill og spillkultur, og lærer seg enkel programmering. Elevene designer egne dataspill, og noen ganger også brettspill og andre analoge spill. Den kjente cosplayeren Tine Marie Riis er også fast gjestelærer. Hvis du er kreativ, og elsker spill, er denne linjen noe for deg!

Fordelen med å studere på en folkehøgskole er at du aldri går hjem fra skolen. Du bor og lever med dine medelever, og du møter dem ikke bare i spillet, men også på internatet, klasserommet og i spisesalen. Elevene får mye tid til å utvikle sine faglige ferdigheter, men siden dette er en folkehøgskole, brukes det også mye tid på sosiale aktiviteter. Spill-elevene skal blant annet på studieturer til utlandet, og Dreamhack – verdens største datafestival!

Les mer på buskerud.fhs.no

Åsane Folkehøgskole

Utfold deg gjennom historiefortelling i spillutvikling hos Åsane Folkehøgskole.

Foto: Åsane FHS

Av Kristian Myhren Pharo

Med veiledning fra dyktige og erfarne ansatte, kan du være trygg på at du er godt forberedt til å lage morgendagens spill. Dette er linjen for deg som ønsker å utvikle egne dataspill. Etter et spennende år med studietur til England og spillutvikling hos Åsane FHS, får du lære deg de grunnleggende ferdighetene som skal til for å utvikle et spill fra konsept til ferdig produkt.

På spillutvikling legges det mye fokus på den kunstneriske utfoldelsen og kvalitet i produksjonsprosessen i koding og 2D/3D-animasjon. Du vil få brukt både dine kreative og analytiske sider, og du vil bli kjent med andre som arbeider med spillutvikling. I løpet av skoleåret opparbeider du din egen spill-portefølje med selvlagde spill.

Et år på denne linjen gir deg nødvendig og grunnleggende kunnskap og erfaring med tanke på å gå videre med spilldesign og programmering på høyskole eller universitet.

Med bakgrunn fra arbeid med blant annet spillet Titanfall og innhold hos Faze Clan, ledes studiet av spillutvikler Ørjan Lopez og Margunn Hindenes, med spillselskapet Ubisoft Reflections på CV-en. Med erfarne ansatte kan du være sikker på at kvaliteten på veiledningen du mottar, gjør deg klar for videre studier, og en karriere innen fremtidens spillindustri. Er du klar til å ta steget?

Les mer på www.aasane.fhs.no.

Studietur for linja: Spilldesign og programmering – London
Oppstartsdato: 25.08.2019

Bjerkely Folkehøyskole

Tegning og spillutvikling: Hånd i hånd hos Bjerkely Folkehøgskole.

Foto: Lena Isaksen

Av Øystein Sanne og Silje Helene Tangen

God historiefortelling og visuelle utrykk er viktigst for å lykkes. For å kunne bygge opp en historie visuelt er det viktig å kunne designe karakterer, bygge en verden, skrive manus, og lage storyboard. Dette er viktige punkter for både tegneserie og spill for at de visuelle delene skal bli tydelige, og for å gi god flyt når man skal fortelle en historie generelt. Dette kan du lære hos oss på tegneserielinja her på Bjerkely Folkehøyskole.

Tegnserielinja er et springbrett til videre utdannelse innen spill, og mange av elevene som går hos oss utdanner seg videre innen faget. Linja tilbyr gode muligheter innenfor både design og historiefortelling.

Godt nerdemiljø på skolen

Vi tilbyr fagene tegneserie, spillutvikling, E-sport, Foto og Cosplay. Den beste kombinasjonen for et herlig nerdete miljø, og det er vi stolte av! Vi jobber sammen på tvers av linjer med spennende prosjekter, og folk som kommer til oss har mange av de samme interessene – noe som gjør at man får venner for livet.

Funfact: Tegneserielærer Øystein Sanne har et spill ute på steam (Manuel Samuel) og holder nå på med å produsere et nytt spill med samme gjengen (Hellheim Hassle). Sjekk det ut!

Du finner oss på Instagram og Facebook som @bjerkelyfhs, og på YouTube under Bjerkely Folkehøyskole sin offisielle side. Sjekk også gjerne ut tegneserielinjas egne instagram @tegneserie_bjerkely for å se hva elevene her har jobbet med.

Les mer på bjerkely.fhs.no

Neste artikkel