Home » Gaming » Gaming på timeplanen
Sponset

Legg vekk mattebøkene! Nå kan du bytte ut Ibsen og Hamsun med League of Legends for et helt år.

E-sportlinja på Lundheim folkehøgskole er for alle som er glad i dataspill. Er du knallseriøs eller gleder du deg over at du har rykket opp til bronze 2, er det plass på Lundheim.

– For å legge forholdene til rette for både folk som ønsker å kose seg og folk som ønsker å satse som aktive utøvere, som streamere eller castere, går e-sport-linja på Lundheim gjennom de fleste store e-sportspillene. Vi har CS:GO og League, Rocket League og PUBG, og vi har også en tidligere elev som er profesjonell FIFA-spiller – selv om jeg ikke tror jeg skal ta så mye ære for det, sier e-sportlærer på Lundheim, Kristian Digre lattermildt.

Kristian Digre

Kristian Digre

E-sportlærer på Lundheim folkehøgskole

Foto: Jan Helge Karlsen

Viktig

Folkehøgskole er et år som skaper minner for livet, og et år hvor du skal få være den du er og samtidig utvikle deg som menneske. Da er det helt naturlig å ha gaming på timeplanen.

– Gaming-kulturen er en særdeles viktig del av ungdoms hverdag. Skal vi ta ungdom på alvor, må vi også ta interessene deres på alvor, forteller rektor Ole Petter Hansson.

– Men er det ikke en motsetning mellom det folkehøgskolen ønsker å få til og at elevene stirrer asosialt inn i en skjerm?

Absolutt ikke, mener e-sportlæreren.

– Gamere er uhyre sosiale. Det er bare det at folk utenfor ikke alltid ser det. Vi kan sitte å stirre inn i en skjerm og samtidig samarbeide med folk fra hele verden – eller kompisen som sitter en halv meter fra deg, sier han.

Samarbeid

Det er nettopp samarbeidet som er nøkkelen til e-sport på folkehøgskole.

– Jeg tror det å konkurrere får fram det beste i oss. Når vi deler inn i lag og jobber mot felles mål, blir vi bedre sammen. Når vi mislykkes forbedrer vi oss sammen, og når vi vinner så vinner vi sammen, sier Digre.

I så måte, er ikke dataspill anderledes enn fotball eller volleyball, hockey eller håndball.

– Når du jobber sammen med andre, skjer det noe med deg. Det er sant uansett om du har en ball i beina eller styrer en ball med en bil på skjermen, sier e-sportlæreren på Lundheim.

Av Kristian Nygård Digre

Neste artikkel