Home » Gaming » Gaming med WiFi: Slik får du den beste opplevelsen
Sponset

Det kan gå helt greit å game med WiFi, så lenge man passer på et par ting.

– En gamer er som regel godt kjent med gamingutstyret, men veldig mange mangler forståelse for kommunikasjonen mellom linjeleverandøren og utstyret frem til gamingutstyret, sier Morten Henriksen. Han er gamer, og samarbeider med Homenet om levering av linje og utstyr.

– Det finnes mye dyrt utstyr å få kjøpt. Men få kan fortelle deg hvilket utstyr du virkelig trenger for å få maksimalt ut av brebåndhastigheten din til ditt bruk, sier Morten.

Viktig med utstyr som fungerer med linjen

Det finnes noe WiFi-utstyr som gir en god spillopplevelse. Men da må man sørge for å ha utstyr som fungerer maksimalt sammen med linjen.

– Hvis man får ny, rask linje og for eksempel fortsatt bruker den gamle ruteren, får man kanskje bare en fjerdedel av den hastigheten man betaler for. Så ringer man kundeservice, de tester linjen, og sier at den ser helt fin ut. Men det er ikke nødvendigvis der flaskehalsen sitter, sier Morten.

Kvalitetssikring av eget utstyr

– Jeg ville valgt en linjeleverandør som ikke bare leverer linjen, men som tar ansvar helt frem til din trådløse PC, sier Morten.

Homenet tar ansvar for både bredbåndslinjen og det trådløse nettverket. Er man en familie med stort hus, mange rom og flere som bruker mye data på spill og streaming, er god WiFi viktig for at alle skal få en god nettopplevelse.

– Med det rette utstyret, er det nesten som å være kablet. Jeg merker liten forskjell og responstiden er ekstremt god. Som gamer, livestreamer eller content creator, er man helt avhengig av at arbeidsverktøyet fungerer, og det gjør det med Homenet, sier Morten.

Av Marte Frimand, [email protected]

Neste artikkel