Skip to main content
Home » Gaming » Fremtiden til norsk e-sport legges nå
E-sport

Fremtiden til norsk e-sport legges nå

E-sportcup
E-sportcup
Foto: Lars Peter Østrem
Lars Peter Østrem

Lars Peter Østrem

Styremedlem og bredderepresentant i Norges E-sportforbund

Du har sikkert vært innom det, et håndballag, fotballag, ishockeylag eller lignende. Der du kan henge med venner, utvikle deg og muligens, om du vil, gå for drømmen om å bli proff. Foreldrene som støtter og tilskuere som heier deg frem. Men hva hvis ikke fotball er din greie, hva om det er e-sportutøver du vil bli? Hvor går du da? Du kan ikke starte rett i topplag som Nordavind eller Apeks.

Heldigvis finnes det nå flere og flere klubber og organisasjoner rundt om i Norge som tilbyr bredde-e-sport. Akkurat som vanlig breddesport, så er det et sted du kan henge med venner. Et sted hvor du kan få støtte og muligheten til å utvikle deg til å bli en e-sportstjerne, om det er det du ønsker å jobbe mot. Du vil møte voksene som både heier deg frem og som er genuint interessert i å hjelpe deg innen e-sport.

Organisert trening

Men hvorfor delta, når du kan sitte hjemme å spille foran PC-en? Fordi bredde-e-sportlagene tilbyr deg ofte gode trenere, mulighet til å møte nye folk, og du får mulighet til å delta på konkurranser. De underviser foreldre i hva e-sport er og hjelper til at det ikke blir like mye krangel rundt spilletid hjemme, og de støtter deg i din fremgang.

Nå er det ikke bare bredde e-sporten som tilbyr dette, det er også skoler. Det finnes nå videregående skoler over hele landet som har tilbud om e-sport som programfag innen toppidrett. Dette gir deg en mulighet til å få studiekompetanse samtidig som du forbereder deg på å kunne satse innen din e-sportsgren. I tillegg tilbyr også norske e-sportslag egne akademier og akademi lag for å gi flere unge mulighet til å satse.

E-sport har kommet for å bli

Samtidig som både klubber, idrettslag, organisasjoner og skoler satser, så jobber vi i Norges E-sport forbund med å samle alle under en paraply, slik at vi kan vise Norge, Regjering, Storting og foresatte at e-sport er kommet for å bli. E-sport er en viktig fritidsinteresse og en sport du kan lykkes i. Vi jobber for en enda bedre annerkjennelse av vår felles interesse. I år har vi arrangert egne U-19 breddeserier i CS:GO, Rocket League og League of legends. Dette for å gi et tilbud til alle som ønsker å starte et sted og ikke er klar for å ta steget til de større ligaene.

Så om du ønsker å bli bedre i e-sport eller bidra som trener. Se rundt deg, er det et idrettslag eller en lokal e-sportklubb du kan engasjere deg i. Hvis ikke, så start en selv. Det finnes mange positive folk der ute, som vil bidra med det de kan. Blant annet ditt lokale idrettslag kan være en enkel løsning. Ta også kontakt med oss om du er i oppstarten av ny klubb, eller sliter med å finne et tilbud nær deg. Så skal vi hjelpe så godt vi kan.

Det er nå vi bygger framtiden til norsk e-sport. Sørge for at nivået i norsk e-sport vokser til nye høyder, og at vi får enda flere internasjonale gode e-sportutøvere fra Norge. Du kan være den neste store eller du kan hjelpe andre med å lykkes. Bli med!

GLHF

www.e-sportforbundet.no

www.facebook.com/NESFno

Av Lars Peter Østrem, breddekontakt i Norges E-sportforbund

Next article