Skip to main content
Home » Gaming » Fotballgutten som ble Fortnite-millionær
Fortnite

Fotballgutten som ble Fortnite-millionær

Emil Bergquist Pedersen og David Wang
Emil Bergquist Pedersen og David Wang

Før Fortnite ble lansert i 2017, var Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16) ute og spilte fotball hver dag. Om vinteren så man bare så vidt snurten av gutten der han suste nedover slalåmbakken. Men så kom Fortnite.

– Som så mange andre gutter på min alder, var det fotballspiller jeg drømte om å bli. Jeg ville bli den nye Ronaldo. Men det ble ikke helt sånn, da, sier Emil.

Nei, det ble ikke helt sånn. I stedet for å bli verdens beste fotballspiller, ble han verdensmester i Fortnite. I fjor sommer vant «Nyhrox» og partneren David «Aqua» Wang Fortnite-VM som en duo, og stakk av med premiepotten på hele 25,7 millioner norske kroner.

– Det var helt uvirkelig. Vi satt jo bare der og spilte seks helt vanlige kamper. Sånn som jeg har gjort hver eneste dag de siste to årene. Og plutselig var vi liksom verdensmestere, sier Emil.

Vil bare spille

Emil forteller at han alltid har spilt. Da han var mindre, og fotballdrømmen fortsatt stod øverst på lista, gikk det mest i FIFA.

– Men da Fortnite kom ut begynte jeg å spille mer systematisk og seriøst, sier han, og legger til at det ikke bare er gøy å jobbe som e-sportutøver.

– Jeg vil egentlig bare spille. Det er jo noe jeg hadde gjort uansett, selv om det ikke hadde vært jobben min. Men det følger med en hel del andre ting også, som eventer jeg må delta på og intervjuer jeg må gjøre.

– Sånn som dette intervjuet her?

– He he. Nei da, det går helt greit dette altså, ler han.

Må spille mye for å bli god

Tønsberg-gutten får ofte spørsmål om han kan gi noen råd til andre som ønsker å bli gode i e-sport. Dette intervjuet er intet unntak. Men akkurat dét, syns han det er vanskelig å svare på.

– Det finnes ingen fasit, for alle har sin egen måte å spille på. Men det er viktig å spille mye. Uansett hva man vil bli god på, så må man bruke mye tid på det. Og så kan det være lurt å analysere spillet sitt, og prøve å se hva en gjør galt og øve på det, sier Emil.

– Og så er det også er lurt å se streams av når de proffe spiller. Det kan man lære mye av, sier han videre.

Emil "nyhrox" bergquist pedersen
Som så mange andre gutter på hans alder, var det fotballspiller han drømte om å bli. – Jeg ville bli den nye Ronaldo, men det ble ikke helt sånn, sier Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen som i fjor vant Fortnite-VM sammen med partneren David «Aqua» Wang.

Fikk mye støtte hjemme

Men det er ikke alltid så lett å bruke mye tid på spilling. Det viser seg veldig ofte at det står et stort hinder det nesten er umulig å forsere i veien: Nemlig foreldre.

– Det er så mange fordommer mot spilling, og jeg skjønner at foreldre blir bekymret. Det var mine foreldre óg. Jeg var jo en aktiv gutt, og plutselig ville jeg bare sitte inne og spille, sier Emil.

Men selv om 16-åringens foreldre var bekymret for den tidligere så aktive fotballgutten sin, valgte de likevel etter hvert å støtte han.

– Jeg har fått veldig mye støtte hjemmefra, og det har gitt meg mulighet til å gjøre det jeg gjør i dag. Mange får ikke den støtten, og da får de heller ikke mulighet til å satse på e-sport. Det syns jeg er veldig synd, sier Emil.

Måtte ofre en del vennskap

I dag lever Emil et liv de fleste av oss er skikkelig misunnelig på. Men han har vært nødt til å ofre en del for å komme dit.

– Jeg har dessverre ofret en del vennskap, og mye sosialt. Men samtidig har jeg fått mange nye venner gjennom spillingen. I dag har jeg venner rundt om i hele verden, sier han.

Av Marte Frimand

Next article