Skip to main content
Home » Gaming » Emilie fulgte lidenskapen
Portrett

Emilie fulgte lidenskapen

Emilie Helgesen
Emilie Helgesen
Emilie "Emzia" Helgesen bestemte seg for å gjøre streaming-hobbyen til en karriere. Foto: Morten Regstad

Etter å ha streamet ved siden av den trygge jobben i mediebyrå i over to år, bestemte Emilie for et snaut år siden å følge lidenskapen på heltid.

Emilie Helgesen har hatt en lidenskap for gaming helt siden hun var liten. Lite visste hun på den tiden, at hun under aliaset «Emzia» flere år senere, kunne leve av å dele den samme lidenskapen med andre på internett på plattformen Twitch.

Interessen for spill har alltid vært der – enten det var gjennom mattespill eller Pokémon Red på hennes første Gameboy. I følge Emlie selv, var det helt naturlig at hun begynte å streame:

– Jeg fulgte med på Twitch og syntes det så gøy ut å prate med folk samtidig som man deler spillopplevelsen sin. Siden jeg uansett gamet, så kunne jeg jo likesågodt dele min egen glede.

Det var likevel ikke alltid like lett å være den eneste i vennegjengen som interesserte seg for spill.

– Jeg husker at jeg hadde veldig lyst til å dra på LAN, men at jeg ikke turte. Siden det ikke var så mange i min vennekrets som delte min spillinteresse, var det å måtte dra alene litt skummelt. Men jeg spilte mye mot brødrene mine og det var med å videreutvikle interessen min for gaming i ung alder, forteller hun.

Fra hobby til karriere

Etter etter cirka tre år med streaming har hobbyen blitt til karriere, og det er ikke en affære som skjedde over natten. Fordi det er gratis å se Emilie spille, er hun avhengig av mulighetene fra Twitch for å leve av streamingen på heltid.

– Twitchs rammer med abonnementer sikrer at min seerskare har mulighet til å betale en fast sum i måneden på fem dollar. Da får man for eksempel tilgang til ekstrafunksjoner i kanalen, i tillegg til å støtte jobben jeg gjør. I tillegg har jeg sponsoravtaler jeg får inntekter på, som ofte er et år av gangen. Da mottar jeg som oftest en inntekt månedlig eller per kvartal.

Men det er ikke bare sponsoravtaler som sikrer at Emilie kan få lov til å holde på med lidenskapen sin på heltid. Tidligere i 2019, gjorde Emilie et samarbeid med selveste 20th Century Fox om promotering av en film, som appellerte godt til Emilies publikum.

– Det hender jeg gjør samarbeid om promoteringer av ulike kampanjer fra eksterne selskap, som ønsker å treffe målgruppen jeg engasjerer. Og noen ganger kan det være seere som ønsker å støtte meg litt ekstra via tips og donasjoner. Det er et valgfritt beløp, på samme måte man ville gjort for en gatemusikant eller en servitør ved en restaurant som du syntes har gjort seg fortjent litt ekstra, som takk for underholdningen.

Bestemmer arbeidsdagen selv

Hverdagen som streamer varierer fra dag til dag, selv om det er visse klokkeslett hun forholder seg til.

– Jeg pleier å stå opp litt når jeg føler for det. Gjør administrativt arbeid og varierende arbeid før jeg streamer, som er på klokken 14 eller 18. Da går det i alt i fra møter med management, møte folk, eller jobbe hjemmefra på Macen min.

I følge Emilie vurderer folk jobben hennes annerledes med en gang konteksten rundt gaming blir nevnt. Nettopp fordi folk har en generell oppfatning av at gamere er late, oppfatter de en stillesittende jobb som streamer som usunt.

– Det er mange som automatisk antar at du er lat og sitter mye stille hvis du nevner at du gamer. Men hvis du har en stillesittende kontorjobb og ser på en PC-skjerm i åtte timer, så er det helt normalt. Det er egentlig ikke noe annerledes enn å ha hjemmekontor på mange måter, avslutter hun.

Du finner Emilie på:

  • twitch.tv/emzia
  • Twitter: @emziaTV
  • Instagram: @emziaTV

Av Kristian Myhren Pharo, [email protected]

Next article