Home » Gaming » Cosplay bringer fantasifigurer til live
Cosplay

Cosplay bringer fantasifigurer til live

cosplay
cosplay
Cosplay, en sammensetning av ordene "costume" og "play", handler om å lage eller kjøpe kostymer fra mer eller mindre kjente karakterer, for så å leve seg inn i karakterrollen.
avatar

Christina Erring

Her som Sombra fra Overwatch

Cosplay er en subkultur som har tatt Norge med storm. Kort fortalt er ordet «cosplay» er en sammensetning av ordene «costume» og «play», og dette er kjernen i hobbyen – å lage eller kjøpe kostymer fra mer eller mindre kjente karakterer for så å leve seg inn i en rolle som karakteren.

Det ligger likevel langt mer i denne hobbyen enn dette, og hver enkelt cosplayer har sine egne definisjoner, meninger og opplevelser som gjør cosplay unikt for dem.

Mye av jobben, spesielt for de som lager kostymene sine selv, utspiller seg hjemme eller på et verksted. Selv om de fleste jobber mye alene med selve byggeprosessen, så er den sosiale delen det morsomste. I Norge finnes det flere eventer som er direkte knyttet til cosplay, slik som Banzaicon, Torucon og Kawaiicon. I tillegg har flere spillrelaterte arrangementer som The Gathering og SpillExpo begynt å legge til rette for cosplayere.

Noen cosplayere opplever et stort engasjement fra publikum, og spesielt blant de som er nye til cosplay. Dessverre er ikke alt positivt, og flere får uønsket oppmerksomhet og opplever uønskede kommentarer, berøring og trakassering mens de har på seg et kostyme. De fleste cosplayere stiller gjerne opp på bilde hvis du spør, og snakker gjerne i detalj om hvordan de har laget kostymet.

Av Christina Erring

Neste artikkel