Home » Gaming » Bred og spennende utdanning med bachelor i Akademisk e-sport
Sponset

Arbeidslivet har virkelig begynt å utnytte potensialet som ligger i kompetanser utviklet gjennom e-sport. Bachelorstudiet i Akademisk e-sport ved Universitetet i Agder, gir deg bred kunnskap som gjør deg konkurransedyktig i fremtidens arbeidsmarked.

På Akademisk e-sport, lærer du om bruken av dataspill som opplæringsverktøy og kompetanseformidler i en større kontekst enn bare e-sport. I tillegg til å utøve selve e-sporten, lærer du om trening, restitusjon og prestasjon. Du lærer om fysiologiske og psykologiske forhold som ligger til grunn for trening og prestasjon som e-sportsutøver.

Du lærer om hvordan du kan utvikle og produsere innhold som benyttes for formidling og markedsføring innen e-sport. Du får også kunnskap om e-sportens rolle i samfunnet.

Økonomi, entreprenørskap og merkevarebygging som benyttes for administrasjon, organisasjon og utvikling av turneringer og lag er også en del av programmet. Programmering, nettsikkerhet, personvern og bruken av droner og andre fjernstyrte enheter inngår også, samt spilldesign og spillhistorie.

– Det er et enormt bredt fagfelt. Vi utdanner ikke profesjonelle gamere, men benytter oss av de ferdighetene digitale spill og e-sport gir til å utdanne morgendagens arbeidskraft, sier Rune Andersen, studieprogramleder Akademisk e-sport.

Rune Andersen

Studieprogramleder Akademisk e-sport UiA

Mange jobbmuligheter

– Studiet kvalifiserer for mange ulike typer jobber. Vi ser at flere av våre studenter får jobb før de er ferdige med bachelor, sier Rune.

Studentene kan blant annet jobbe i ulike deler av e-sportbransjen, både som utøver og trener, innen ledelse, administrasjon og forretningsutvikling, teknologi og design, utdanning og helse og rehabilitering.

I tillegg vil kompetansen være overførbar og kunne anvendes i andre deler av yrkeslivet, som innenfor kommunikasjon, markedsføring, lyd og bilde, salg, programmering, design og som operatører av droner og fjernstyrte enheter.

Bachelorstudiet kvalifiserer også for videre studier på masternivå. Ved UiA kan du velge mellom «Multimedia and Game Technologies» og «Master i helse og idrett».

Akademisk e-sport

E-sportlag for alle

E-sportlaget Kraken ved Universitet i Agder er et tilbud for alle studenter på UiA, ikke bare de på Akademisk e-sport. Her spilles det League of legends, CS2, Rocket league, Valorant, Rainbow 6 siege og EAFC. Her er det rom for alle, enten du er etablert gamer i norgestoppen, eller bare vil ha det gøy og leke med datamaskinen.

– Vi har A- og B-lag der vi topper lagene, og hjelper de beste spillerne med å komme seg til de store turneringene i utlandet. Alle lag under B-lag er rene sosiale grupper der medlemmene kan game gratis og delta i Good game-ligaen, sier Joakim Spansgaard Gratland. Han er student ved UiA og ansvarlig for UiA Kraken.

Joakim Spansgaard Gratland, student ved UiA og ansvarlig for UiA Kraken. Foto: Privat

GAME

Zahir Mohamed er president for studentorganisasjonen GAME ved UiA. GAME ble startet som et alternativ for studenter som ikke følte seg hjemme i de tradisjonelle tilbudene.

– Her kan studentene møtes og spille sammen og ha det gøy. Tilbudet er for alle, sier Zahir.

Zahir Mohamed

President for studentorganisasjonen GAME ved UiA

Studenter som ønsker å bli med og arrangere turneringer og eventer, kan få mulighet til det.

– Da kan de få bruke sin kunnskap i praksis. Samtidig er det en fin erfaring å ha med på CV-en sin, sier han.

Du kan søke på Akademisk e-sport på Samordna
opptak

Av Marte Frimand

Neste artikkel