Skip to main content
Home » Gaming » Aspirerer til å være best
E-sport

Aspirerer til å være best

Gamere spiller
Gamere spiller

Nordavind satser stort, og ønsker å opprettholde statusen som Norges beste klubb. Likevel håper de andre klubber etableres, og at veksten innen e-sport fortsetter.

Nordavind ble startet i 2010, den gang under navnet «BX3». På tidspunktet var norsk e-sport et fragmentert marked. Det fantes mange gode spillere, men de norske klubbene hadde ikke ressurser nok til å gi spillerne den supporten de trengte. Dette ville BX3 gjøre noe med, så de bestemte seg for å satse for fullt ved å ta kontakt med Vålerenga Idrettsforening.

– Vår hypotese var at e-sport og idrett kunne leve sammen, uten å spise hverandre opp. Av den grunn startet vi en prosess med Vålerenga Idrettsforeningen i et forsøk på å bli Vålerenga e-sport. Våren 2017 ble vi kontaktet av markedssjefen i Vålerenga Fotball Elite, og vi fikk muligheten til å presentere oss. Intervjuet gikk bra, og vi fikk senere møte Vålerengas eier, Tor Olav Trøim, som hadde fattet interesse for e-sport. Det ble også starten på det som i dag er Nordavind, sier Steffen Willumsen, kommersiell direktør i Nordavind.

Investerer i syv spilltitler

I januar året etter ble klubben relansert som Nordavind. I samarbeid med Vålerenga Fotball ble det enighet om hva klubben skulle stå for, hvilket brand de skulle være, og at de skulle bane vei for norsk satsning innen e-sport.

Steffen Willumsen

Steffen Willumsen

Kommersiell direktør, Nordavind

Foto: Sindre Stien

– Vi er nå inne i vårt tredje driftsår, og har blant annet vunnet VM i Hearthstone, tatt tredjeplass i VM i Street Fighter, vunnet Telialigaen, og nylig kvalifisert oss til Mountain Dew League, det nest øverste nivået i Counter Strike på europeisk sokkel. I dag har vi 26 utøvere, hvor majoriteten av dem er på proffkontrakt. Vi har investert i syv forskjellige titler, og har en digital rekkevidde på rundt 1,4 millioner følgere med primært nedslagsfelt i Norden, Europa, USA og Asia.

Klubben alle vil til

Historisk sett har Nordavind rekruttert spillere gjennom deres nettverk. I nyere tid har de i tilfellene de ikke har benyttet seg av eget nettverk brukt agenter som har funnet dyktige prospekter.

– Vi aspirerer til å være de beste, og er Norges mestvinnende klubb i både nasjonal og internasjonal sammenheng. Vi har også som mål å være en fanebærer, og ønsker å tiltrekke oss de beste spillerne i de forskjellige titlene vi satser på. Vi streber etter å være klubben alle ønsker å spille for, utvikle seg i, og gjøre en karriere hos.

– På siden av det sportslige vi gjør, samarbeider vi med blant annet Kuben og Elvebakken i Oslo, som begge har sine egne e-sportinitativ. Selv om vi ønsker å være best, er det likevel av vår høyeste interesse å bidra til konkurranse, og at andre klubber blir etablert. Uansett ambisjon og satsningsnivå er dette utelukkende positivt for veksten innen e-sport, avslutter Willumsen.

Av Andreas Aguilera Myrvold

Next article